KEiiNO

I samarbeid med Samisk Cultur Club presenteres KEiiNO på Sinus.

Lørdag 5. februar 2022 kl. 21.00
Kjøp billetter

KEiiNO har siden comebacket i Melodi Grand Prix 2021 vært et av Norges mest omtalte band. De har vært høyt oppe på radiolister og topplister på Spotify med MONUMENT, og er for tiden spillelistet på NRK P3/ NRK Mp3 og NRJ med sin nye singel "A New Beginning".

KEIiNO debuterte i MGP 2019, og kombinasjonen av dansbar elektropop og joik trollbandt Europa under Eurovision. «Spirit in the Sky» fikk flest publikumstemmer av alle, toppet VG-lista, ble nominert til Spellemannsprisen, var på hitlistene i flere Europeiske land, vant fire Scandipop-awards og to Sami Music Awards.

Men Spirit in the Sky var bare starten på KEiiNO-eventyret, og på tre år har KEiiNO gitt ut 24 låter som til nå er strømmet over 89 millioner ganger på Spotify. Noen av disse er å finne på det kritikerroste debutalbumet OKTA, der de blant annet samarbeidet med urfolksartister fra Australia og Canada. De har også turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia og spilt inn seks musikkvideoer.

En av KEiiNOs grunnverdier er aksept for å være annerledes, og har siden første stund tatt opp temaet i sine tekster. Med et band av toppmusikere, energiske poplåter og et knippe verdenshits samler KEiiNO et mangfoldig publikum, og det engasjerende liveshowet passer de fleste aldersgrupper. De jobber for at alle i verden kan føle seg like fri som nordlyset som danser over himmelen, og at alle skal kunne føle gleden av å joike.

Konserten er et samarbeid mellom Samisk Culture Club og Bodø Jazz Open.