Jazz På Hundholmen

Livemusikk på Hundholmen Brygghus hver dag når Jazzgys, MH3, Svela/Morland/Sion og Bodø Rhythm Group står på menyen.

Alle dager på Hundholmen Brygghus

Mye å glede seg til på Hundholmen Brygghus når vi gjentar suksessen fra oktober med live jazz på Hundholmen Brygghus hver dag - helt gratis! 
JAZZGYS

Onsdag 2. februar kl. 17.00

Jazzgys består av elever fra musikklinja på Bodø VGS. De har bakgrunn fra forskjellige musikalske stilarter, og nevner artister som Bill Stewart, Cory Henry, John Scofield og John Coltrane som inspirasjon.

På Jazzgys repertoar står først og fremst jazz-standarder. Jazzgys består av Andreas Mareliussen (saxofon og vibrafon), Nicolai Schmidt (trommer), Henrik Hausmann (gitar),Thomas Viksaas (piano) og Edward Valentin Engen (bass).
MH3

Torsdag 3. februar kl. 16.00 (NB: Merk tidspunkt!)

MH3 er trioen til jazzgitarist og komponist Martin Högberg, opprinnelig svensk men har i flere år vært bosatt og virksom i Norge.

Etter at de i 2019 og 2020 turnerte Nord-Norge rundt med debutplaten «Panorama» i bagasjen, gikk MH3 i 2021 i studio og spilte inn sitt andre album. Den nye platen vil bli sluppet senere i vår, og på denne konserten vil trioen fremføre låter fra innspillingen!

Det nye materialet har en langt mer rocka og eksperimentell fremtoning enn tidligere og bandet henter inspirasjon fra alt fra 70-tallets jazzrockscene frem til dagens eklektiske musikklima. Alt fra Miles Davis og Jimi Hendrix til The Orb og Aphex Twin kan anes mellom linjene når trioen sparker i gang det som ligger an til å bli en heseblesende konsertopplevelse!

Martin Högberg- gitar
Aksel Jensen- bass
Ivar Loe Bjørnstad- trommer
SVELA/MORLAND/SION

Fredag 4. februar kl. 17.00

Disse utmerkede jazzmusikerne vil du bli godt kjent med, de spiller nemlig både på Hundholmen Brygghus, Craig Alibone og Jazzfest på Quality Hotel Ramsalt.

Eirik Svela er en norsk jazzgitarist bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Leeds College of Music i England og Norges Musikkhøgskole, og i 2018 slapp han sitt debutalbum, Bits & Pieces, spilt inn i New York med den anerkjente Sam Yahel på Hammond B3. I tillegg til samarbeid med en rekke ulike artister har han siden 2015 drevet konsertserien Mandagsjazz på Smia og siden 2021 plateselskapet Smia Records, begge deler sammen med bassisten Håkon Bjørgo.

Martin Morland er en Oslo-basert bassist fra Sunnmøre med føttene plantet i mange leire. Etter endt jazzutdanning ved Norges Musikkhøgskole, har han på kort tid etablert seg som en allsidig og kreativ musiker i hovedstaden. Med kontrabass og elbass legger han sine dype toner i både jazz-, pop-, folk- og rocke-band, som f.eks. Masåva, Beharie, Siril Malmedal Hauge, Billy Meier og Klossmajor.

Altsaksofonisten Guy Sion har vært en del av jazzscenen i Norge siden han flyttet hit i 2010. Albumet «Away», som kom ut i 2013 med gitaristen Bjørn Vidar Solli på gitar, fikk strålende anmeldelser. Guys fengslende spilling og inviterende soloer har gitt ham spillejobber med både Chick Corea og Øystein Sunde. Han er en allsidig musiker, som har vært aktiv i flere norske storband.

BODØ RHYTHM GROUP + GAUTE SKROVE

Lørdag 5. februar kl. 16.00

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble som gjennomfører prosjekter og konserter i samarbeid med internasjonale, nasjonale og lokale aktører. Av sentrale prosjekter kan nevnes Sinus Session - en konsertserie på Sinus med fokus på å invitere inn kjente og kjære musikere til spennende samarbeid.

Normalt består BRG av musikerne Martin Högberg (gitar), Finn Sletten (trommer) og Christo Stangness (bass). Denne ettermiddagen kommer Arnfinn Bergrabb inn som vikar på trommer. I tillegg er Gaute Skrove med på fiolin.