Jåzzongefestivalen

Stormen Konserthus og Stormen Bibliotek

14. mai lørdag kl. 11.00 - 15.00

Bodø Jazz Open er for alle, både store og små. Derfor arrangerer vi nok en gang Jåzzongefestivalen sammen med Ad Lib Jazzklubb, Nordnorsk Jazzsenter, Stormen Konserthus og Stormen Bibliotek. Gjør deg klar for en hel dag med musikk og moro for alle jåzzonger – helt gratis!


PROGRAM:


Kafé, lekerom og tegnestasjon
Foaje 1. etg, foaje 2. etg, og utenfor Lillesalen
Kl. 11.00-15.00
Kafeen i 2. etasje serverer kaffe, boller, kake, brus, jus, og litt snacks. I samme etasje har vi lekerom med ulike aktiviteter. Tegnestasjon finner dere utenfor Lillesalen i underetasjen.


Konsert: Du og jeg og vi 2-3-4
Sinus
Kl. 14.00-14.45
Du og jeg og vi 2-3-4 er en av landets mest populære familiekonserter, med mange spennende karakterer og utfordringer! Denne gøyale gjengen tar med barna på et musikalsk eventyr og ønsker å lære alle barn i hele verden (og voksne!) kunsten å klappe på 2 og 4! Forestillingen passer for hele familien, særlig barn i aldersgruppen 3-10 år.

Du og jeg og vi 2-3-4 består av stjernelaget Ellen Brekken (Hedvig Mollestad Trio, Falkevik, A Tonic for the Troops m.fl.), Julie Falkevik Tungevåg (Falkevik, Erlend Ropstad, Synne Sanden, Ine Hoem m.fl.) og Elisabeth Mørland Nesset (Adam Douglas, Hanne Kolstø, Marianne Kjærsund, Frøkedal & Familien).

Konsert: Rito Ritimo
Foaje 2. etasje
Kl. 12.15-13.00
Vi lever alle i hver vår verden av rytmer! Rytme er et grunnleggende element som vi har med oss i hverdagen og som del av personligheten vår helt fra vi er født. Vi har hjerterytme, døgnrytme, rytme i språk, rytmer som har reist fra fjern og nær. Sammen viser vi til hvordan rytmene våre noen ganger krasjer, men at de med litt oppmerksomhet og omtanke også kan fungere veldig godt sammen.

Karoline Wallace og Mariama Ndure har laget en interaktiv forestilling for barn der de forteller, synger, og spiller blant annet perkusjon og det gambiske strenginstrumentet kora. Med seg har de også Lius Machado på gitar og perkusjon. Sammen tar de med publikum på en rytmisk oppdagelsesreise gjennom sang og dans, hvor de blir introdusert til ny musikk og folkesanger fra ulike steder i verden. Sammen finner vi grooven ved bruk av stemme og kropp!


Digital kveld
Litteratursalen i Stormen bibliotek

Kl. 11.00-15.00
Digital Kveld på Stormen bibliotek inviterer til gamingdag i forbindelse med Jåzzongefestivalen. En hel dag med spill og hygge i Litteratursalen mellom kl. 11.00 - 15.00, for barn opp til 14 år. Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp! Vi har PS4, Nintendo Switch og gaming PC'er! Deltagere får game de spillene de liker og det blir turnering! Digital Kvelds hyggelige ansatte er med for å hjelpe de som trenger det.


Fotobok: Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner
Den gule baren (1. etasje)
Kl. 11.00-15.00
Her er barn i alle aldre velkomne innom for å lage sin egen fotobok med tilgjengelige materiale og et arkiv av innsamlet foto. Deltakere lager en fiktiv historie basert på de innsamlede fotografiene, og setter sammen en liten bok med bildene. Flere teknikker og metoder er tilgjengelig (klipping, liming, stifting) og deltakerne selv bestemmer hvor mye tid man ønsker å bruke.

Workshopen passer for barn fra 4 år (i følge med voksne) til 13 år. Ungdom og voksne er selvsagt også velkomne til å lage bøker.

I tillegg vil noen fotobøker fra NOUAs fotobokbibliotek være tilgjengelig for inspirasjon, eller til foreldre som ønsker en fordypning i fotokunstners verden.


OHMA Sushikurs (30 minutter)
Kjøkken i underetasjen
Kl. 11.45
Kl. 12.45
Kl. 13.45
Lag sushi sammen med kokkene fra Ohma og få med deg oppskrifter og maten hjem. Kurset varer i 30 minutter og er gratis. Anbefalt nedre alder er 7 år. Max 15 barn pr kurs.
Slagverktrioen RAPP
Lillesalen og Foaje 1. etasje
Kl. 12.30-12.45 (Lillesalen)
Kl. 13.45-14.00 (Foaje 1. etasje)
RAPP er en slagverktrio som kan spille på og med absolutt alt! Det kan være kopper og kar,
stoler og bord, metall og rørdeler og til og med sykler. De har som mål å “rytmifisere” alt og alle de kommer over og tar gjerne publikum med på litt improvisasjon. RAPP har holdt på siden 2016 og har spilt på adskillige events og konferanser, i en parkeringskjeller, et bryggeri, et båtverksted, i et badekar og liker gjerne å overraske sitt publikum. RAPP leverer et show med masse rytmer, humor og en herlig energi! RAPP består av de erfarne trommeslagerne Per Arne Karlsen og Stig-Rune Holien.


Hip-Hop danseworkshop med Robin Silberg og Jayson Rheil
Kammersalen
Kl. 11.15-12.00
Kl. 12.15-13.00
Robin Silberg og Jayson Rheil er begge to profilerte gutter innenfor B-Boy miljøet i Bodø.
I tillegg til å undervise barn og unge ved byens dansestudioer, har de også sitt eget crew innenfor breakdance,- "Northside Breakerz". De opptrådde blant annet med deler av crewet under Stormen Konserthus storsatsning "Den Store Låtfesten". Robin Silberg fikk 2.plass under NM i Breakdance i 2021, og jobber mot OL.Hjerneteppe Improteater forestilling
Lillesalen
Kl. 13.00-13.40
Hjerneteppe er Bodøs nye improteatergruppe! Skuespillerne finner på alle replikker og handling i øyeblikket, kun basert på samspillet mellom hverandre og publikum. I denne formen for teater finnes en magisk form for underholdning som opptrer komisk og overraskende og til tider også rørende og hjerteskjærende.Hjerneteppe består av de Bodø-baserte, profesjonelle skuespillerne Jan Ivar Bårtvedt, Matias Bjune Pedersen, Thale Krogtoft og Mathias Nyhagen Asplund, og multiinstrumentalist Mikal Reinvik.