Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Stormen Konserthus

Fredag 13. mai 2022 kl. 19.30
Kjøp billetter

Konserten var opprinnelig satt opp onsdag 24. mars 2021. Om du allerede har billett gjelder denne for konserten 13.5 2022.

Den legendariske saksofonisten har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverden i over 40 år. Han er en inspirasjonskilde for musikere over hele verden og han har en imponerende merittliste som komponist og musiker.

Garbarek har aldri stått på stedet hvil musikalsk. Uansett hvilken musikalsk sammenheng han befinner seg i er den personlige «Garbarek-tonen» lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdensdeler og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk.

– Norges største jazzartist, Jan Garbarek, kommer til Bodø

Garbarek solodebuterte allerede i 1967, men hadde allerede før den tid spilt med storheter som Karin Krog og Georg Russell. Senere ble det en karriere som ingen annen norsk jazzmusiker er i nærheten av. Fra 70-tallet minnes mange med stor glede samarbeidet hans med Jan Erik Vold, kvartetten med Bobo Stensson, Palle Danielson og Jon Christensen, samt kvartetten med Keith Jarrett.

Det er kontrasten mellom lyriske og poetiske elementer, enkelheten og intensiteten av fri improvisasjoner med andre musikere, som definerer Garbareks helt unike lyd. Han betraktes av mange som det mest utpregede eksempel på det som kalles «en nordisk tone», og er en av opphavsmennene til det som kalles «fjelljazz».

Musikerne i gruppen hans består av Rainer Brüninghaus, som har vært hans pianist i mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India, i tillegg til hovedpersonen selv.

Sist gang Garbarek spilte på Bodø Jazz Open i 2015 solgte han ut storsalen i Stormen konserthus, og det er ytterst gledelig å få han tilbake igjen til Bodø i 2022.

Konsertinfo

Fredag 13. mai 2022.

Tid: 19.30

Konserthuset åpner én time før konserten.