Espen Berg Trio

Store Studio

Torsdag 3. februar 2022 kl. 17.30
Kjøp billetter

Espen Berg Trio er en prisvinnende og kritikerrost norsk pianotrio med et nedslagsfelt som strekker seg langt utenfor landets grenser.

Trioen har solgt ut konsertsaler i Tokyo, Guangzhou, Kyoto og Hong Kong, og er omtalt som en viktig ny stemme i det overfylte feltet av post-E.S.T.-trioer (Jazz Journal, UK). Musikken kan gi assosiasjoner til Brad Mehldau, Keith Jarrett, Shai Maestro eller Tigran Hamasyan, men er først og fremst et personlig bidrag til fornyelsen av pianotrio-formatet og den nordiske jazzen, anført av en kombinasjon av sterke melodier, rytmisk kompleksitet, teknisk toppnivå og lekent samspill.

Espen Berg Trio slipper sitt fjerde album, Fjære, på Odin Records i april 2022. Denne innspillingen ble gjennomført i en tid der det har vært vanskelig å samles. Som en motvekt til dette, og som et symbol på samhold og vennskap har trioen for første gang tatt med seg gjesteartister i studio: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) og Silje Nergaard (vokal). Albumet er på mange måter en naturlig evolusjon av trioens allerede etablerte kvaliteter, men byr på flere overraskelser underveis. Michael Scott Hartung i Propeller Music Division har også løftet musikken ytterligere med en gjennomarbeidet og detaljert produksjon.

I 2019 gjorde Espen Berg Trio et solid inntrykk på en samlet jazzbransje på jazzahead! i Bremen. Deres tredje album, Free to Play, ble listet i Downbeat som en av de beste utgivelsene det samme året, og fikk også solide anmeldelser i BBC (4/5), UK Vibe (5/5) og Jazz Journal (4/5).

I 2022 er trioen klar for releasekonserter i Norge, Danmark, Nederland, Tyskland, England, Hellas og Ukraina. Før dette besøker Espen Berg Trio Bodø Jazz Open.

Espen Berg er en internasjonalt anerkjent pianist og komponist. I 2016 ble han tildelt JazZtipendiatet på Moldejazz. Han har skrevet bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester og er også kjent for sitt samarbeid med blant andre Silje Nergaard, Hildegunn Øiseth og Seamus Blake. Han skriver låter med en sterk egenart, som igjen blir gjenstand for en dyp tolkning av Bárður og Simon. Sammen skaper trioen et høyst engasjerende samspill, med smil, temperament, og et vanvittig teknisk overskudd.


Mer om musikerne:

Espen Berg (f. 1983) er fra Hamar og bosatt i Trondheim hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på Jazzlinja NTNU i 2008. Espen har turnert verden rundt med trioen Listen og har jobbet med artister som Trondheim Jazzorkester, Marius Neset, Seamus Blake, Per Jørgensen, Ole Mathisen, Anders Jormin, Hildegunn Øiseth, Mathias Eick, Cantus, Tore Johansen, Eirik Hegdal, Mats Eilertsen, Susanne Lundeng, Arve Henriksen, Jovan Pavlovic, Maher Mahmoud, og mange flere. Han mottok Norges største jazzpris, «JazZtipendiatet», på Moldejazz i 2016, og Espen Berg Trio ble utnevnt til offisielle NTNU Ambassadører samme år. Espen har tidligere vunnet flere internasjonale priser, blant annet for beste solist under Hoeilaart Int’l Jazz Contest 2007 i Belgia. Han er fast ansatt på Jazzlinja i Trondheim, og mottar Statens Arbeidsstipend for 2016 og 2017.

 

Bárður Reinert Poulsen (f. 1989) er en bassist fra Torshavn, Færøyene. Han tok bachelor ved Jazzlinja NTNU i 2014, og jobber nå som frilansmusiker i Oslo. Han er aktiv i en rekke bands, bl.a. The Fjords, Fieldfare og Wako, samt det Færøyiske Symfoniorkesteret og hans egen sekstett Swenofon. Han har turnert i store deler av verden og spilt konserter i Danmark, Sverige, Norge, Island, Grønland, USA, Japan, Kina, Bulgaria, Olen, Frankrike, Tyskland og Kenya, i tillegg til sessionarbeid i Tórshavn, Trondheim og Oslo.

 

Simon Albertsen (f. 1990) tok bachelor ved Jazzlinja NTNU i Trondheim i 2014, og jobber nå som frilansmusiker i København. Han er aktiv i de norske, svenske og danske jazzmiljøene, og jobber også innenfor en mengde sjangre utenfor jazzen. I 2016 slapp han plater med Operasjon Hegge, Wako og Adeln. I 2017 gir han ut ny musikk med Wako, Espen Berg Trio og Adeln og turnerer i Skandinavia, Japan og Sentral-Europa. Simon er ettertraktet for sitt dynamiske, sensitive og responsive spill, og har en unik utstråling og tilstedeværelse på scenen.

 

Konsertinfo

Store studio
Torsdag 3. februar 2022 kl. 17.30
Dørene åpner 17.00