Hedvig Mollestad - EKHIDNA

Sinus

Onsdag 2. februar 2022 kl. 21.00
Kjøp billetter

Hedvig Mollestad til Bodø med mektig bestillingsverk.

- Får tunge gitarriff hårene til å reise seg på armene dine? Da er dette konserten for deg.

Bodø Jazz Open er stolte over å kunne presentere gitaristen Hedvig Mollestads mektige bestillingsverk EKHIDNA. Musikken, som opprinnelig ble skrevet til Vossajazz, ble av Dagsavisen kalt «noe av det tøffeste du får høre i år.»

Hedvig Mollestad er gitaristen som droppet bunad til konfirmasjonen til fordel for el-gitar. Vi kan takke 14-årige Hedvig for den beslutningen. Hun komponerer steinhard musikk, og knuser fordommer med riff som bringer tankene til de store gitarheltene.

Ekhidna er et bestillingsverk som handler om å være menneske og mor i en tid der det blir malt et dystert framtidsbilde av samspillet mellom mennesket og naturen. Verket er oppkalt etter et monster i gresk mytologi som er halvt kvinne og halvt slange, men Ekhidna fremstår musikalsk fullkomment. I den nye konstellasjonen er det ut med feite basslinjer og inn med perkusjon, tangenter og trompet. Sekstetten utgjør en perfekt, uperfekt enhet. Det er et vakkert og mektig monster som kommer til syne – og ører under denne konserten.


«Ekhidna» er noe av det tøffeste du kommer til å høre i år.
Dagsavisen

Halvt kvinne, halvt slange, full pott.
6/6 i NorwayRock Magazine


Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Marte Eberson – keys
Erlend Slettevoll – keys
Ole Mofjell - trommer/perkusjon
Torstein Lofthus – trommer
Susana Santos Silva - trompet


Konserten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb.

Julia Marie Naglestad