Sinne Eeg Group

Sinus

Fredag 4. februar 2022 kl. 21.00
Kjøp billetter

Sinne Eeg har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste jazzvokalister. Nå kommer hun til Bodø Jazz Open.

Hun har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans. Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

Stilen er moderne og nordisk i tonen – med et hint av skandinavisk melankoli – men forholder seg naturligvis også til den store tradisjonen, der Betty Carter og Sarah Vaughan er uttalte forbilder. Uansett om det er standardlåter eller egne komposisjoner som fremføres, kan Eeg kunsten å invitere publikum med inn i musikken.

Med seg på scenen har hun et fjellstøtt lag av kvalitetsmusikere. En kuriositet verdt å nevne i denne sammenhengen er at alle i bandet har fått Ben Webster-prisen, det danske motstykket til den norske Buddy-statuetten. Sinne Eeg Group består av Sinne Eeg (vokal), Jacob Christoffersen (piano), Lennart Ginman (bass) og Morten Lund (trommer). 

Morten Lund erstattes av den legendariske finske trommeslageren Jukkis Uotila, i 1991 vinner av Yrjö-prisen (The Georgie Award) som er en finsk jazzpris.


Konserten presenteres i samarbeid med Ad lib Jazzklubb.

 

Konsertinfo

Sinus
Fredag 4. februar 2022
Konsertstart: 21.00

Konserthuset åpner én time før konserten.