Jazzkafé over hele byen!

Hør på live musikk i hyggelig lag på en kafé i sentrum eller på City Nord.

Fredag og lørdag

Vi opprettholder tradisjonen med Jazzkafé fredag og lørdag. Opplev en frodig blanding av erfarne og litt ferskere musikere på Ramsalt Bar, Bryggerikaia, City Nord Café, Samvirkelaget og Craig Alibone. Jazzkafé har blitt et populært konsept under Bodø Jazz Open og har fylt opp byens kafeer med jazzglade publikummere hvert eneste år.
JAZZÅ?

Fredag 4. februar kl. 16.00
Spillested: Ramsalt Bar

Lørdag 5. februar kl. 13.00
Spillested: City Nord Café

Orkesteret Jazzå? ble etablert i 2013 og holder til på Fauske. Bandet består av fem modne gubber som fråtser uten blygsel i det de mener er det beste fra jazzkatalogene, pluss noe sjølskrevet musikk. Bandet gleder seg til å dele musikken sin med publikum på Bodø Jazz Open.

Bandet består av: Lars Henrik Johansen (gitar), Odd Birkelund (gitar), Thomas Halvorsen (bass), Kjell Hansen (trommer) og John Kristian Magnussen (saxofoner).

 

 

JENSENS JAZZLAB

Fredag 4. februar kl. 16.00
Spillested: Bryggerikaia

Jensens Jazzlabb har holdt på i noen år. De fremfører "jazz-standarder", og prøver å skape en ny vri på disse, og samtidig være tro mot låtenes egenart. Jensens Jazzlab består av Thomas Sivertsen (gitar), Tim Moseng (trommer), Linda Soløy (vokal), Helge Jensen (tangenter), Tom Olaussen (bass).

 

 

SOFIE OLAISEN

Fredag 4. februar kl. 16.00
Spillested: Craig Alibone

Lørdag 5. februar kl. 14.00
Spillested: Ramsalt Bar

Sofie Olaisen er en visesanger som kom til Bodø fra sørligere strøk for under et år siden.

Likevel har hun allerede sunget visene sine for fulle hus, både på Rådhuset, på Samvirkelaget og på Dama di. Med viser fra sitt eventyrlige liv, forteller Sofie historier om millionbyen Santiago i Chile og et lite småbruk på Løten, om kjærligheten og om døden.

Visene får publikum til å lytte, le og drømme seg tilbake til minner fra eget liv. Med seg på konserten på Bodø Jazz Open har Sofie de eminente bodømusikerne Aksel Bakke og Andreas Strand, begge kjent fra flere musikkprosjekter i Bodø.

 

 

JAZZGYS

Lørdag 5. februar kl. 14.00
Spillested: Samvirkelaget

Jazzgys består av elever fra musikklinja på Bodø VGS. De har bakgrunn fra forskjellige musikalske stilarter, og nevner artister som Bill Stewart, Cory Henry, John Scofield og John Coltrane som inspirasjon.

På Jazzgys repertoar står først og fremst jazz-standarder. Jazzgys består av Andreas Mareliussen (saxofon og vibrafon), Nicolai Schmidt (trommer), Henrik Hausmann (gitar),Thomas Viksaas (piano) og Edward Valentin Engen (bass).

 

 

SVELA/MORLAND/SION

Lørdag 5. februar kl. 16.00 (NB: Merk tidspunkt!)
Spillested: Craig Alibone

Eirik Svela er en norsk jazzgitarist bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Leeds College of Music i England og Norges Musikkhøgskole. Han har samarbeidet med en rekke ulike artister og har siden 2015 drevet konsertserien Mandagsjazz på Smia og siden 2021 plateselskapet Smia Records, begge deler sammen med bassisten Håkon Bjørgo.

Martin Morland er en bassist fra Sunnmøre som har etablert seg som en allsidig og kreativ musiker i hovedstaden. Med kontrabass og elbass legger han sine dype toner i både jazz-, pop-, folk- og rocke-band, som f.eks. Masåva, Beharie, Siril Malmedal Hauge, Billy Meier og Klossmajor.

Altsaksofonisten Guy Sion har vært en del av jazzscenen i Norge siden han flyttet hit i 2010. Guys fengslende spilling og inviterende soloer har gitt ham spillejobber med både Chick Corea og Øystein Sunde. Han er en allsidig musiker, som har vært aktiv i flere norske storband.

 

 
GOLDRUSH

Lørdag 5. februar kl. 14.00
Spillested: Bryggerikaia

Trioen Goldrush fra Hemnesberget børster nå løvet av musikalske singer-songwriter-skatter signert legender som Neil Young, Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beatles og Elvis Costello.

Trioen er stort sett tro mot originalene, men gir alltid låtene sin egen «spinn», rikt akkompagnert av kontrabass, akustisk gitar, perkusjon og tre vokalister som sender leadvokalen på rundgang. Alle låtene er dessuten krydret med fortryllende trestemte harmonier, som kanskje må sies å være trioens varemerke. Brødrene Sjåvik som falt i ordspillgryta i ung alder, gjør også sitt for å skape god atmosfære mellom låtene.

Bandet har gjestet Bodø Jazz Open tidligere, både i 2018 og i 2021. Goldrush består av Holger Chr. Sjåvik (Kontrabass, vokal og perkusjon), Oddmar Nogi Sjåvik (Akustisk gitar, vokal) og Nadia Bjørkheim (Vokal og perkusjon).