L

Påmelding nyhetsbrev

  • BODØ JAZZ OPEN 3.–7. FEBRUAR 2021 
w

Sinne Eeg Group

Sinus

7. mai 2021 fredag kl. 21.00
18.12.201912:49 Kristine F. Hoff

NB: Konserten er flyttet til fredag 7. mai 2021. Dette er fordi Bodø Jazz Open 2020 er avlyst grunnet situasjonen med koronaviruset. Om du allerede har billett gjelder denne for konserten i 2021.

Bodø Jazz Open gjør «comeback» som vinterfestival, 3-6.februar 2021. Her blir festivalen et lyspunkt i mørketida! Vi jobber med å re-booke årets artister over til 2021. Noen av disse konsertene blir utenfor selve festivalperioden i februar.

Det er svært gledelig å kunne meddele at Sinne Eeg Group er bekreftet til fredag 7. mai 2021 og at Ad Lib jazzklubb blir samarbeidspartner på konserten.


Opprinnelig pressetekst:

Sinne Eeg har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste jazzvokalister. Nå kommer hun til Bodø Jazz Open.

Hun har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans. Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

Stilen er moderne og nordisk i tonen – med et hint av skandinavisk melankoli – men forholder seg naturligvis også til den store tradisjonen, der Betty Carter og Sarah Vaughan er uttalte forbilder. Uansett om det er standardlåter eller egne komposisjoner som fremføres, kan Eeg kunsten å invitere publikum inn i musikken.

Med seg på scenen har hun et fjellstøtt lag av kvalitetsmusikere. En kuriositet verdt å nevne i denne sammenhengen er at alle i bandet har fått Ben Webster-prisen, det danske motstykket til den norske Buddy-statuetten. Sinne Eeg Group består av Sinne Eeg (vokal), Jacob Christoffersen (piano), Lennart Ginman (bass) og Morten Lund (trommer).

Konsertinfo

Konserten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb.

Konserthuset åpner én time før konsertstart.
Denne konserten inngår i festivalpasset for BJO2021.
PS: Ditt opprinnelige festivalpass for BJO2020, gjelder neste års festival inkludert de konsertene som re-bookes til datoer utenom festivalperioden.

 

 

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlige bidragsytere

Samarbeidspartnere